У міськраді Кропивницького розповіли, як просувається допомога постраждалим від буревію

Перегляди: 623

Як у Кропивницькому просувається допомога постраждалим від буревію, сьогодні, 17 листопада, під час традиційного брифінгу у міськраді розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та ЦЗН Сергій Коваленко, передає CBN.

За його словами, були оглянуті й підтверджені пошкодження у 279 приватних домоволодіннях.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Експерти встановили, що 43 домоволодіння зазнали незначних пошкоджень, не потребують великих капітальних укладень 236 домоволодінь. Активні відновлювальні роботи з цих 236 - 14 ремонтується за допомогою благодійного фонду "Смайл", і по основним 222 уже власникам міською радою надається матеріальна посильна допомога. На сьогодні допомогу видали 95 постраждалим на загальну суму 1 мільйон 300 тисяч», - розповів Сергій Коваленко.

Він зазначив, що по ОСББ «Лелеківське» повністю відпрацювали механізм проєктно-технічної документації.

«У п'ятницю відновиться газопостачання до квартиронаймачів. Там по шести людях виникли деякі технічні питання, на сьогоднішній день вони вирішуються, так як люди самовільно влаштовували зміни у внутрішню газотранспортну мережу будинків. Питання перебувають на контролі в облгазі», - пояснив він.

Крім того, 499 тисяч перерахували на казначейський рахунок ОСББ «Лелеківське».

«У розгляді залишається 127 домоволодінь, там необхідні уточнення», - резюмував Сергій Коваленко.

Дивіться також: Кропивницьким учора пронісся буревій. Як виглядали наслідки негоди (ВІДЕО)