Уряд зобов’язали попереджувати про посилення карантинних заходів і не тільки

Перегляди: 1070

Депутати В прийняли в цілому проєкт постанови №4320 про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів, передає CBN.

Так з’явиться можливість належно підготуватись до такого посилення протягом семи днів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кабмін у разі необхідності запровадження на всій території України чи в окремому регіоні певних карантинних заборон повинен обов’язково оприлюднити відповідне рішення не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку їх дії.

Також Кабінет міністрів не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку посилення повинен проінформувати про програми чи заходи, що будуть запроваджені для підтримки вразливих груп населення, підприємців, зокрема щодо організації перевезень працівників до місця роботи та у зворотному напрямку.

Крім того, за цей же період уряду потрібно буде внести до парламенту проєкт закону щодо надання державної підтримки та пільг населенню та суб’єктам господарювання, які зазнають негативних наслідків у зв’язку з посиленням протиепідемічних заходів. Мова йде про заборону перевезень пасажирів, відвідування закладів освіти, роботи закладів культури та кінотеатрів, закладів громадського харчування та торговельно-розважальних центрів тощо.