В Олександрії Сергій Кузьменко спілкувався з фахівцями щодо посилення боротьби з Covid-19 (ФОТО)

Перегляди: 843

Новообраний міський голова Олександрії Сергій Кузьменко сьогодні зустрівся із медиками та управлінцями, які знають ситуацію з Covid-19 в місті та вже не один день борються із пандемією.

Про це він повідомив на власній сторінці у Facebook, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Говорили про те, що треба зробити сьогодні, щоб завтра не було пізно. Бо статистика каже, що хвороба прогресує. Відчуваю відповідальність за ситуацію, а тому – й своєчасність такої розмови», - зазначив Сергій Кузьменко.

Він підкреслив, що питання номер один – забезпечення киснем.

«Наразі є 40 балонів, поставка щоденна. Місто має 7 апаратів ШВЛ. Проблем із швидкістю отримання результатів тестів немає. Втім існує кадрова проблема лікарського складу, зокрема інфекціоністів», - розповів Сергій Кузьменко.

Станом на ранок 19 листопада в Олександрії лікуються 77 людей із пневмонією, із них – 19 ковідних пневмоній. Усього 70 ліжок готові прийняти хворих на ковід.

За словами новообраного міського голови, зараз 203 лікаря забезпечують життєдіяльність охорони здоров’я Олександрії. Він подякував їм за щоденну роботу.

Нагадаємо, що ЦВК офіційно опублікувaла інформaцію про обрaння Сергія Кузьменка міським головою Олександрії. За Сергія Кузьменка проголосувало 13 тисяч 314 олександрійців. Це 57,21% виборців, які взяли участь у голосуванні.

Повноваження новообраного міського голови починаються з моменту складення ним присяги відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» на пленарному засіданні міської ради, на якому відповідною територіальною виборчою комісією оголошується рішення щодо його обрання та реєстрації.