Кропивницькі вчителі познайомилися з провідними сервісами для дистанційної освіти (ФОТО)

Перегляди: 1014

У Кропивницькому відбувся четвертий профмарафон «Учитель онлайн», передає CBN.

Його проводить управління освіти для вчителів кропивницьких шкіл.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього разу спікерами були кандидат технічних наук, доцента кафедри органічного синтезу та нанотехнологій, відповідальний секретар центральної приймальної комісії Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Сергій Петров та тренерка міжнародної освітньої програми позитивного розвитку Lions Quest: «Соціальні та емоційні компетентності ХХІ століття», тренерка Інституту соціально-емоційного навчання, учителька української мови та літератури фізико-математичного Русанівського ліцею Києва Оксана Артеменко.

Говорили про зручні безкоштовні інструменти для роботи з класом в дистанційному режимі. Сергій Петров познайомив вчителів з безкоштовними світовими сервісами для вирішення різноманітних задач спільно з учнями на уроках. Вони не мають вітчизняних аналогів. Це Trello, Basecamp та Asana.

На прикладі уроків хімії розповів, як зацікавити учнів природничими та іншими науками на карантині.

Оксана Артеменко піднімала у своєму виступу питання, як повернути довіру до школи та соціально-емоційного навчання як ключа до успіху учнів. Зокрема розповіла про різні інтелекти людини і показала, як ці знання можна використати на практиці.

«Соціально-емоційне навчання формує 5 основних компетентностей: самоусвідомлення, самоорганізація, соціальна свідомість, побудова стосунків,  прийняття відповідального рішення», - розповіла вона у ході презентації Lions Quest.

Фото Олександра Задорожнього.