У Кропивницькому міняли цигарки на цукерки (ФОТО)

Перегляди: 2222

До Міжнародного дня відмови від куріння у Кропивницькому провели акцію «Обміняй цигарку на цукерку», передає CBN.

Як повідомила головний бібліотекар відділу документів з питань медицини та охорони здоров'я бібліотеки імені Чижевського Катерина Ісаєнко, учасниками акції «Обміняй цигарку на цукерку» стали перехожі на вулиці Великій Перспективній.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За годину 33 курці обміняли цигарки на цукерки. Частіше це робили дорослі чоловіки. Молодь відмовлялась, бо курить IQOS.

Кропивничани також мали змогу ознайомитися з підбіркою документів про шкоду тютюнопаління та пропаганду здорового способу життя.

Продовжився захід у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я й сьогодні.

Міжнародний день відмови від паління відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Його встановило Американське онкологічне товариство в 1977 році. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 90% смертей від раку легенів, 75% – від хронічного бронхіту і 25% – від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.

В Україні курить 31% громадян, з яких – 45% чоловіків і 9% жінок, серед молоді – 45% юнаків і 35% дівчат. Кожен четвертий підліток викурює свою першу цигарку у віці 10 років. За офіційною статистикою, щороку від хвороб, пов’язаних з курінням, помирає до 120 тисяч осіб. Україна посідає 17 місце в списку країн за кількістю курців. Щорічно число українців, які палять, зростає на 100 тисяч.

Фото Тетяни Познякової.