У Смоліному припинили фінансування медико-санітарної частини

Перегляди: 3110

Адміністрація медико-санітарної частини Смоліного отримала повідомлення від Національної служби здоров’я про те, що НСЗУ припиняє фінансування закладу за відповідними пакетами медичних послуг.

Про це CBN повідомила спеціаліст з комунікації Смолінської селищної ради Яна Буланенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це через те, що адміністрація підприємства нібито не до кінця виконала вимогу договору у пункті прийняття на роботу лікаря-анестезіолога за основним місцем роботи, в той час коли дана вакансія у закладі відкрита й будь-якого дня цей фахівець може з’явитися. То про який рівний доступ до якісних медичних послуг може йти мова, коли такі формальні речі позбавляють жителів нашої громади конституційного права на охорону здоров’я? А який вибрали час для реалізації своїх нищівних планів та необдуманих задумів?! В той час, коли стаціонарні відділення переповнені пацієнтами із запаленнями легень, а адміністрації лікарень в силу створених умов вимушені відмовляти хворим у госпіталізації, тим самим ризикуючи здоров’ям, а в деяких випадках і життям своїх пацієнтів, втрачаючи свій авторитет закладів з охорони здоров’я. Хто дасть відповідь на запитання, де шукати захисту, справедливості й виходу з цієї вкрай тяжкої ситуації, незрозуміло!» — зазначила вона.