ФК «Олександрія» розійшовся миром із «Шахтарем»

Перегляди: 891

У матчі 10-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на НСК «Олімпійський» у Києві протистояв донецькому «Шахтарю», передає кореспондент CBN.

Обидві команди вже майже оговталися від епідемії короновірусу. Тож наставники мали можливість виставити склади близькі до оптимальних. Хоча в гостей не вийшов на поле основний голкіпер Юрій Паньків, який нещодавно повернувся зі збірної України. А Луїш Каштру звісно тримав у думці майбутній поєдинок Ліги чемпіонів проти «Боруссії», якій відбудеться в середу в Менхенгладбасі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перші п’ятнадцять хвилин суперники провели у розвідці, коли до небезпечних моментів справа не доходило. Згодом воротам Олега Білика, який замінив Юрія Паньківа, загрожував Жуніор Мораєс, але не влучив. Олександрійці відповіли комбінацією за участі Лучкевича та Ковальця, який вивів на ударну позицію Третьякова. Максим пробив несильно в руки Андрія Пятова. А на 29 хвилині Жуніор Мораєс грубо підкотився під Євгена Банаду. Арбітриня Катерина Монзуль спочатку показала нападнику жовту картку. Та потім, подивившись VAR, вилучила бразильського українця. Гості майже відразу мали шанс використати чисельну перевагу. Валерію Лучкевичу зовсім трохи не вистачило влучності. А на 37-й хвилині Олег Білик парирував удар під поперечину Тараса Степаненка. А два поспіль удари Манора Соломона прийшлися поруч зі стійкою воріт «Олександрії». Перший тайм завершився «сухою» нічиєю – 0:0.

Відразу ж по перерві господарі поля вийшли вперед у рахунку. На націлену передачу в штрафну від Алана Патріка відгукнувся Додо, який з близької відстані спрямував м’яч у сітку воріт Олега Білика – 1:0.

Відразу шанс відновити рівновагу мав Кирило Ковалець, але сходу в ворота не влучив. Та на 53-й хвилині той таки Ковалець протягнув м’яч по флангу й вивів на ворота Євгена Банаду. Удар півзахисника олександрійців із меж воротарського майданчика Андрій П’ятов відбити не зміг – 1:1.

Далі суперники активізувалися й обмінювалися небезпечними атаками. Тете пробив вище воріт, а удар Дентіньо на лінії воріт зупинив Гречишкін. У олександрійців також був стовідсотковий момент, коли, після проходу та зрячого пасу Лучкевича, у поперечину метрів із п’яти пробив Третьяков. До фінального свистка команди втратили ще по одній можливості вирвати перемогу. Фернандо не влучив у ворота головою метрів із 14-ти. Як і Євген Банада, який пробив трохи вище поперечини після подачі зі штрафного. У підсумку, було зафіксовано бойову нічию – 1:1.

Після цього туру «гірники» відпустили київське «Динамо» на три очки. Олександрійці піднялися на шосту сходинку турнірної таблиці, а «Інгулець», який сьогодні поступився київському «Динамо» - 0:2, наразі посідає одинадцяте місце.