«Інгулець» у впертій боротьбі поступився київському «Динамо» (ФОТО)

Перегляди: 902

У матчі 10-го туру Української Прем'єр Ліги петрівський «Інгулець» на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому зустрічався з київським «Динамо», передає CBN.

Кияни через спалах короновірусу не змогли задіяти в цьому матчі декількох провідних виконавців. У «Інгульця» через травми, хворобу та дискваліфікацію на поле не вийшли Максим Ковальов, Владислав Лупашко та Олександр Кучеренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дебют гри краще провели гості. Кияни більше контролювали м'яч та шукали шляхи до воріт Богдана Шуста. На 15-й хвилині така активність динамівців принесла успіх. Після подачі з флангу Ніка Сітчинава попав м'ячем у ногу Віталія Буяльського, а Денис Гармаш в дотик із близької відстані вразив ціль - 0:1.

Після цього шанс забити втратив Карлос де Пена, який пробив головою в ближній кут і трохи не влучив. Згодом підопічним Сергія Лавриненка вдалося вирівняти гру й створити декілька небезпечних моментів біля воріт Георгія Бущана. А після подачі зі штрафного Олександр Козак головою спрямував м'яч у ворота. Та арбітри VAR зафіксували невеличкий офсайд у півзахисника петрівчан. Тож гол було скасовано. До перерви рахунок не змінився, хоча господарі наполегливо йшли вперед. Кияни ж діяли другим номером, пам'ятаючи, що вже у вівторок їм грати в Лізі чемпіонів проти «Барселони».

На початку другого тайму Богдан Шуст врятував свою команду після удару зі штрафного де Пени. Згодом голкіпер «Інгульця» парирував удар головою метрів із дванадцяти Томаша Кедзьори. Кияни притисли суперників до власних воріт, намагаючись закріпити мінімальну перевагу. Через дві хвилини вже Бущан відбив небезпечний удар головою Сітчінави. Мірча Луческу замінив не дуже помітного Супрягу на Беньяміна Вербича, намагаючись додати динаміки в передній лінії. Але відчувалося, що гості виглядали втомленими й не повністю відновилися після матчів збірних та короновірусних проблем.

Господарі поля нав'язували щільну боротьбу досвідченим конкурентам на всіх ділянках поля. Та й контратаки хлопців Сергія Лавриненка тримали в напрузі захист киян. В середині другого тайму боротьба точилася між штрафними майданчиками без загрози воротам обох команд.

В кінцівці зустрічі гравці втомилися й стали припускатися помилок. На 80-й хвилині, саме після невдалих дій оборонців петрівчан, які подарували м'яч суперникам, Микола Шапаренко невідпорно пробив метрів із сімнадцяти - 0:2. До фінального свистка команди мали ще декілька можливостей забити. Господарів виручив Шуст, а гол Янакова було скасовано через офсайд у гравця «Інгульця». У підсумку «Динамо» здобуло дуже непросту перемогу - 0:2.

Фото Ігоря Філіпенка.