Кропивничанина звинувачують у резонансному вбивстві киянки. Чому не все так просто

Перегляди: 2985

Журналіст CBN поспілкувався у месенджері з цивільною дружиною кропивничанина Сергія Бутка Лесею Рой.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

13 листопада перехожі знайшли на вулиці Ягідній у Києві труп молодої жінки з простреленою головою. Згодом з’ясували її особу - 30-річна Раїса Валуйська. За даними «Судово-юридичної газети», жінка не дожила кілька днів до свого 31-річчя. У її помешканні постійно відбувалися п’янки.

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві - 44-річного кропивничанина Сергія Бутка, який живе у столиці разом зі співачкою та волонтеркою Лесею Рой. «Обозреватель» виклав відео допиту Бутка, на якому той зізнається у ненавмисному вбивстві Валуйської.

https://www.youtube.com/watch?v=-p8dL3_oDqk&feature=emb_logo

Водночас цивільна дружина Бутка вважає, що звинувачення шиті білими нитками. Вона стверджує, що Сергій просто перебував не в тому місці і не в той час.

- Як і де ви познайомилися з Сергієм? Який він у побуті?

- Познайомилися під час Майдану, відтоді спілкувалися. Він - фанат мене і мого гурту «Телері», згодом став у ньому бек-вокалістом і перкусистом. З березня 2020-го пишемо альбом «Донбаська Сюїта - історія війни у піснях», у Сергія красивий голос.

Він заробляє ремонтами, плюс нам скидають донати на запис альбома. У побуті акуратний, я пізно приходжу з роботи (працюю вчителем у музшколі), то вже чекає вечеря - Сергій дуже смачно готує.

Багато читає, любить фантастичні фільми і мультфільми.

Сергій - абсолютно неконфліктна людина, навіть коли вип'є в компанії, просто стає сонним, ні на кого не кидається сваритись чи битись. Якихось його особистих ворогів у Києві не знаю. Основні наші вороги спільні - це антиукраїнські сили по цей і той бік кордону.

- То що ж сталося тринадцятого?

- Він зранку був удома зі мною. Потім я поїхала на репетицію, а Сергій зустрівся з товаришем і подругою, і вони пішли у Голосіївський парк гуляти. Приблизно через три години товариш підвіз Сергія до нього додому на таксі, і сам додому поїхав.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Сергій Бутко і Леся Рой. Фото з Facebook[/caption]

- Ви знали Раїсу?

- Я не знала її, а Сергій сказав, що вона живе по сусідству і вони були знайомі, але тісно не спілкувались.

Коли проводили обшук у нас - поліцейські щонайперше відібрали у нас телефони, щоб ми не могли подзвонити адвокату, подивитись на планшет Сергія (у нього планшет замість телефону) і сказали: «Це він». А коли у ніч з понеділка на вівторок робили обшук у товариша, з яким Сергій гуляв, слідчий йому сказав: було вбивство, ваші телефони засвітились поруч, схоже, ви потрапили не в те місце не в той час.

- Як зараз почувається Сергій?

- Коли викликані адвокатом медики виміряли тиск Сергія - показало 170 на 100. На руках шрами від кайданок, ноги побиті... Але наразі бодай морально почувається краще, бо я і друзі його не покинули, боремось.

У поліції Сергія били в день затримання (16 листопада), сліди побоїв зафіксували викликані адвокатом медики наступного дня.

Звісно, закрити волонтера чи ветерана промосковським силам особливо приємно. Наразі мою сторінку атакують незнайомці з порожніми фб-профілями, пишуть брехню і гидоту про Майдан і волонтерів, а хтось діє хитріше - хвалить Майдан і каже, що ми його дискредитуємо, що ми бомжі і наркомани, і що хто нас підтримує - теж такий. Спростувати такі закиди просто - ми маємо прописку, а я 20 років працюю вчителем у музичній школі.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Раїса Валуйська. Фото з Facebook[/caption]

Наразі Сергій Бутко знаходиться в СІЗО - суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Кропивничанину інкримінують умисне вбивство з метою заволодіння квартирою Раїси Валуйської.