«Просто – не просто»: чому не треба нехтувати КТ при ковіді

Перегляди: 783

«Аномальна слабкість у пацієнта для мене як для лікаря гучний дзвоник у визначенні ковіду», - заявила під час ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською сімейна лікарка Олена Бойко, передає CBN.

«Слабкість, підвищення температури різке. Нічого, нічого, а потім раз – температура 39. Кашель. Є люди, в яких і температури немає, але якщо кашель сім днів то є, то немає і був контакт з хворим, є резон робити КТ», - розповіла лікарка, додавши, що КТ – надійний метод побачити ускладнення, які і є у захворюванні ковідом найстрашнішим.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона поділилася власним досвідом, як за хрипами, жорстким диханням та іншими симптомами можна визначити ковід, та чому лікарі призначають антибіотики.

А ще розповіла, чому людину з сатурацією 92 можуть не покласти у лікарню.

Як боролися з хворобою і які наслідки отримали в студії телеканалу «Вітер» розповіли начальниця міського управління культури і туризму Анна Назарець та журналіст CBN Олексій Гора.

Що робити з психологічною напругою, яку викликає, в тому числі, й невідповідність заяв про наявність вільних ліжок у лікарнях та реальним станом, про який розповідають люди, знає психологиня, координаторка Центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» Анна Колєва.

Ток-шоу «Просто – не просто», присвячене боротьбі з коронавірусом, дивіться сьогодні, 27 листопада, о 19:15 на телеканалі «Вітер».