В’ячеслав Аброськін: «Мені нема чого сказати мамі Діани Хріненко»

Перегляди: 15802

«Україна-Центр»

Хід розгляду в суді одного з найбільш резонансних злочинів в Україні початку ХХІ століття – йдеться про звіряче вбивство 16-річної мешканки села Суботці Знам’янського району Діани Хріненко – несподівано прокоментував у соціальній мережі Facebook колишній перший заступник керівника Національної поліції, а нині ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що саме після його активного втручання в хід слідства й були отримані результати, що дозволили знайти вбивцю.

[caption id="attachment_15571" align="aligncenter" width="640"] В’ячеслав Аброськін[/caption]

Допис Аброськіна: «Вчора мав розмову з мамою вбитої неповнолітньої Діани Хріненко, яка зникла, не доходячи до свого будинку якісь там декілька сотень метрів 24 серпня 2018 року. З мамою дівчинки ми познайомилися майже в перші дні пошукових заходів.

Розшукові заходи ми не призупиняли більше року, поки не затримали саме ту особу, що дійсно зґвалтувала та вбила дівчинку.

[caption id="attachment_58722" align="aligncenter" width="640"] Мама Діани Хріненко прийшла на суд зі світлиною вбитої доньки[/caption]

Було відпрацьовано багато різних версій, перевірена на причетність до вбивства велика кількість різних осіб. Тіло дівчинки було знайдено тільки в березні 2019 року, під час роботи були й помилки, але ми встановили цього покидька та зібрали впливову доказову базу щодо його причетності до цього жахливого злочину.

До речі, після скоєння злочину він покинув країну, і тільки за допомоги поліції Польщі було встановлено його місцезнаходження.

Розкриття цього злочину я тримав на постійному контролі з перших днів, при першій зустрічі з мамою дівчинки я пообіцяв, що зробимо більше, ніж можливо, але злочинця встановимо й затримаємо, і нам це вдалося.

Весь час ми постійно з нею підтримуємо зв’язок, не дивлячись на те, що пройшло вже два роки і я не займаю в поліції будь-яку посаду, але притягнення до кримінальної відповідальності цього покидька – це вже зона моєї особистої відповідальності.

І якщо цей покидьок не понесе відповідальності, це означає, що я особисто й ті, хто входив до складу слідчо-оперативної групи, повинні нести відповідальність перед законом і перед батьками вбитої дитини.

І мені немає що сказати Олені Хріненко на її слова, що вже майже рік, як справа розглядається в суді, але кінця ще не видно. Такі, на жаль, у нас суди».

[caption id="attachment_45356" align="aligncenter" width="640"] Підозрюваний у вбивстві Діани Микола Середніцький нині знаходиться в СІЗО[/caption]

ОСЬ ЩО МИ ПИСАЛИ ПРО СПРАВУ ДІАНИ ХРІНЕНКО