«Інгулець» здобув першу перемогу в еліті

Перегляди: 1199

Команда Сергія Лавриненка на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому переграла донецький «Олімпік» 2:1.

У заключному матчі 11-го туру петрівський «Інгулець» приймав на своєму полі вже відносного старожила елітного дивізіону донецький «Олімпік», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через епідемію короновірусу команда Ігоря Климовського вимушена була перенести поєдинок минулого туру проти луганської «Зорі. Тиждень тому донеччани не змогли задіяти жодного воротаря. Цього разу здоровий голкіпер знайшовся, але саме він став головним антигероєм зустрічі. Взагалі наставник гостей Ігор Климовський вніс до заявки 15 футболістів.

У Сергія Лавриненка, підопічні якого дали в минулому протиборстві справжній бій київському «Динамо», вибір був більшим. Та лідер захисту Максим Ковальов через ушкодження на поле так і не вийшов. У запасі залишився і капітан петрівчан Влад Лупашко. А ось Олександр Кучеренко, в якого днями народився син, повернувся до основи після дискваліфікації.

Незважаючи на всі проблеми, саме гості стрімко розпочали матч і створили стовідсотковий момент вже на першій хвилині. Після удару майже впритул голкіпер та захисники «Інгульця» якимось дивом не дозволили суперникам вразити ворота. Здивувало, що саме «олімпійці» діяли першим номером і володіли ініціативою. Господарі ж намагалися швидко відповідати. Але гол гості привезли собі самі. Траоре відпасував назад своєму воротареві, але Бетім не влучив по м’ячу. Таким несподіваним подарунком миттєво скористався Ніка Сітчинава, який вразив порожні ворота – 1:0. Це був єдиний удар у ворота «Олімпіка» до перерви. Гості намагалися відігратися й мали для цього шанси, але господарі в захисті зіграли гранично зібрано та надійно. Тож на перерву суперники пішли за мінімальної переваги «Інгульця».

У другому таймі активнішими виглядали хлопці Ігоря Климовського, а петрівчани грали по рахунку, особливо не ризикуючи. А на 56-й хвилині «олімпійців» знову підвів воротар. Після доволі простого навісу зі штрафного від Бартуловича Бетім, який у Прем’єр-Лізі в цьому сезоні не зіграв жодної хвилини, пропустив м’яч поміж ногами - 2:0. Стало зрозуміло, що таку відчутну перевагу петрівчани вже не втратять. Хоча донеччани наполегливо атакували й двічі влучили у поперечину, відігратися їм не судилося.

Але гол престижу гості все ж забили. Новоспечений батько Олександр Кучеренко зіграв рукою у власному штрафному майданчику вже у компенсований до другого тайму час. Арбітр призначив пенальті. Шахаб з «позначки» переграв воротаря суперників Кринського, забив свій шостий гол у чемпіонаті й очолив бомбардирську гонку УПЛ. А «Інгулець» таки відсвяткував історичну першу перемогу в елітному дивізіоні – 2:1.

Після цього успіху команда Сергія Лавриненка із 10 очками піднялася на десяте місце в турнірній таблиці.

Другий представник Кіровоградщини в українській Прем’єр-Лізі – ФК «Олександрія» - після нічиєї з львівським «Рухом» наразі йде сьомим. Від третього місця команду Володимира Шарана відділяє лише чотири очки. А лідирує, маючи в своєму активі 26 очок, київське «Динамо», яке випереджає донецький «Шахтар» на три пункти.