На Кіровоградщині нечисті на руку бізнесмени намагалися вкрасти у держави 98,5 млн грн

Перегляди: 947

З початку цього року на Кіровоградщині СБУ попередила завдання збитків державі на 98,5 мільйона гривень.

Як повідомили CBN у пресслужбі СБУ, протягом року СБУ викрила 14 підрядних підприємств області, які намагалися збагатитися за рахунок коштів, виділених державою на ремонтні роботи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час ремонту автодоріг за програмою «Велике будівництво» Служба безпеки попередила розтрату понад 15 мільйонів гривень бюджетних грошей. Ще на майже шість мільйонів - на закупівлі підрядником матеріалів для будівельно-ремонтних робіт на території інфраструктурних та житлових об’єктів області.

На майже 700 тисяч гривень підрядник планував завищити вартість робіт з реконструкції одного з селищних будинків культури. На майже 600 тисяч гривень керівник однієї з комерційних структур завищив вартість витратних матеріалів для переоснащення будівлі Знам`янського вагонного депо.

Крім того, співробітники СБУ викрили посадовців одного з державних кар’єрів на незаконному видобуванні граніту для продажу у промислових масштабах. Оборудка завдала збитків державі на майже 18 мільйонів гривень.

Також СБУшники викрили схему нелегального збуту пального та несплати акцизного податку одним із нафтопереробних підприємств Кіровоградщини, через яку держбюджет недоотримав понад 8 мільйонів гривень.

В цілому за викритими фактами 64 фігуранти отримали повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, вісьмох зловмисників засудили.