Кропивницький художник представив свій погляд на СНІД та боротьбу з ним (ФОТО)

Перегляди: 705

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Музеї мистецтв Кропивницького підготували віртуальну виставку, передає CBN.

На ній представлені твори члена Національної спілки художників України, завідувача відділом музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолія Кімнатного.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомий кропивницький митець працює в напрямку реалістичного мистецтва, в жанрах портрету, пейзажу, натюрморту, тематичної композиції. Надає перевагу техніці олійного живопису.

Як відзначає заступник директора з наукової роботи музею Ганна Осіпова, роботи Анатолія Кімнатного добрі, щирі, позитивні, як і сам митець, який має цілком заслужену популярність та авторитет серед колег по мистецькому цеху та команди музею.

У ряді робіт, що представлені в віртуальній виставці, можна побачити спробу в алегоричній формі створити образ СНІДу.

Окремий експозиційний комплекс присвячений видатному виконавцю, композитору та музиканту Фредді Меркьюрі, який у 1991 році помер від СНІДу.

Деякі твори наповнені християнським світовідчуттям, адже православна церква на сьогодні приділяє багато уваги проблемі ВІЛ/СНІДу. Одна з робіт відображає текст молитви Божій Матері за здравіє ВІЛ-інфікованих людей.

В експозиції представлені твори, присвячені проведенню благодійних концертів Елтона Джона на Майдані Незалежності у Києві у червні 2007 року та гурту «Queen» і Пола Роджерса на Площі Свободи у Харкові у вересні 2008-го.