Легенда української хореографії Анатолій Кривохижа святкує 95-річний ювілей

Перегляди: 2001

Сьогодні, 1 грудня, свій ювілей відзначає непересічна людина – Заслужений діяч мистецтв України та Народний артист України Анатолій Кривохижа, передає CBN.

Його називають легендою української хореографії. Період активної творчої діяльності хореографа, педагога, балетмейстера та режисера без перебільшення можна назвати епохою. Адже він засновник заслуженого ансамблю танцю України «Ятрань» та академічного театру народної музики, пісні і танцю «Зоряни», що закохали у свою творчість глядачів по всьомі світу. Творча особистість, яка приклала багато зусиль, аби Кіровоград-Кропивницький перетворився на місто з багатою танцювальною історією та славетними хореографічними традиціями. Вдячні містяни відзначили його діяльність званням почесного громадянина міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чимало років свого життя Анатолій Кривохижа віддав викладанню. Багато учнів талановитого педагога самі стали не тільки популярними танцюристами чи балетмейстерами, а й відомими педагогами.

Книги Анатолія Кривохижі «Роздуми про мистецтво танцю», «Аналізуючи прожите» та «Гармонія танцю» та інші стали своєрідними підручниками для майбутніх майстрів танцю і вікном у світ хореографії для шанувальників Терпсихори. До речі, у галереї «Єлисаветград» сьогодні презентували книгу, присвячену самому Анатолію Михайловичу, – «Ятраню себе віддав».

Колектив Центральноукраїнського бюро новин приєднується к чисельним привітанням ювіляра. Многая літа, маестро!