На Кіровоградщині з’являться амбасадори безпеки

Перегляди: 1485

На Кіровоградщині стартує програма «Амбасадори безпеки».

Як розповіла під час пресконференції у CBN координаторка проєкту Ірина Ткаченко, мета програми – підвищити безпекову культуру пішоходів та велосипедистів, а також посилити співпрацю жителів області, поліції та влади задля посилення безпеки у громадах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Програма впроваджується за підтримки канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади.

За словами старшої інспекторки відділу зв’язків з громадськістю обласного управління патрульної поліції Ольги Варіченко, Україна займає лідируючі позиції з загибелі людей на дорогах. За дев’ять місяців цього року на Кіровоградщині сталося 116 транспортних пригод за участі пішоходів. Сім людей загинули. У Канаді торік жодний пішохід не постраждав у ДТП.

Вона нагадала, що у Правила дорожнього руху внесли зміни, зобов’язавши пішоходів використовувати світлоповертальні елементи.

Проєкт дасть можливість досить дешевими і доступними засобами забезпечити власну безпеку себе під час руху.

Ольга Варіченко сподівається, що організація громадської консультативної групи з громадських активістів, поліції та представників влади допоможе створенню безпекового середовища.

Директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко додала, що до групи, крім поліції, вже активно підключилися бібліотекарки обласної дитячої бібліотеки імені Тараса Шевченка та міської централізованої бібліотечної системи.

Мета проєкту – розширити діяльність громадської консультативної групи на всю область. Нові амбасадори безпеки зможуть підключитися до впровадження просвітницької програми з популяризації світловідбивних елементів, дотримання правил дорожнього руху. Також у планах - використання інноваційних інструментів, зокрема САРО-досліджень, залучення журналістської спільноти, просвітницькі заходи та майстерні флікерів заради популяризації теми видимості, наприклад, робити екоторби зі світловідбивним етноорнаментом, маркування вулиць тощо.