Мер Кропивницького матиме дев’ять «багнетів» у новообраній міськраді

Перегляди: 1159

Партія «Пропозиція», список якої на виборах до міськради Кропивницького очолив тодішній і теперішній міський голова Андрій Райкович, матиме у раді дев’ять мандатів.

Про це йдеться у статті Андрія Трубачева.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Люди зайшли від восьми політсил, три – нові, але їх висуванці вже цієї п’ятниці займуть майже половину, 20 робочих місць у сесійній залі: «Пропозиція» – 9 (фактичних 10 з голосом міського голови Андрія Райковича, який очолив партію в області), «Слуга Народу» – 6 і місцева партія «Перспектива міста» – 5.

У «Європейській Солідарності» в новій міськраді теж 6 депутатів, як і у партії чинного президента, розрив – у десятих відсотка. Ще минулого липня, на дострокових парламентських, «Слуги» випереджали «ЄС» на 41% в 99 окрузі і на 46% – в окрузі №100.

«Батьківщина» трохи недобрала до власного результату п’ятирічної давності – в 2015-му вдалося отримати 6 мандатів, зараз – на один менше. На один мандат менше, ніж на минулих виборах, – 4, отримала й «Опозиційна платформа – За життя» (тоді був просто «Опозиційний блок»). Найбільше серед тих, хто взяв прохідний бар’єр, втратив «Наш край» – 3 мандати в 2020-му проти 7 у 2015-му. Ще одна місцева політсила «Рідне місто», яку вважали сателітом «Нашого краю», навпаки, поліпшила свій результат, отримавши 4 місця – в 2015-му було 3.

З огляду на, що для прийняття рішень потрібно мінімум 22 голоси, очевидно, що «золотої акції» немає ні у кого.