У водоканалі Кропивницького пояснили, чому зросте тариф на воду

Перегляди: 2826

Кропивничанам доведеться ще більше платити на воду та водовідведення, передає CBN.

Як прокоментував CBN сьогоднішнє обговорення тарифів водопостачання та водовідведення на наступний рік від НКРЕКП гендиректор «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик, планується, що за ці послуги кропивничани сплачуватимуть 44,73 грн за куб, хоча і зараз у Кропивницькому найвищий тариф серед обласних центрів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Романа Ілика, тариф на розгляд НКРЕКП подавали у червні у розрахунках, які були встановлені на 2020-й. Але в Нацкомісії, врахувавши інфляцію та підвищення мінімальної зарплати, розрахували тариф у більшому розмірі.

«Передбачається проєкт тарифу на водопостачання – 24 гривень 16 копійок з ПДВ, і проєкт на водовідведення - 20 гривень 57копійок з ПДВ. Разом виходить 44 гривні 73 копійки з ПДВ», - пояснив керівник установи.

Чинниками, що вплинули на зростання тарифу, Роман Ілик назвав «шалений приріст вартості електричної енергії та збільшення розміру мінімальної заробітної плати». Від поданих у червні розрахунків водоканалу - 37,67 грн за куб – приріст розрахунків НКРЕКП склав 16 відсотків.

«Я як громадянин, як споживач послуги хотів би, щоб вона була дешевша, а як керівник комунального підприємства, як ліцензіат розумію, що послуга має відповідати собівартості», - додав Роман Ілик.

Проєкт обговорили сьогодні представники департаменту ЖКГ облдержадміністрації, управління майном облради та ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Нагадаємо, що сьогодні у Кропивницькому біля водоканалу протестували проти зростання тарифу на воду.