Добровільну сертифікацію вчителів початкової школи успішно пройшли 22 педагоги з Кіровоградщини

Перегляди: 1414

Добровільну сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги і серед низ 22 вчителі з Кіровоградщини, передає кореспондент CBN.

Поступово сертифікація вчителів буде замінювати атестацію, яка існувала ще за радянських часів. Першими її проходять вчителі початкової школи, адже саме початкова школа почала впроваджувати концепцію нової української школи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла CBN керівниця регіонального управління держслужби якості освіти Лілія Синчук, область отримала квоту у 54 учасники, виявили бажання пройти сертифікацію і зареєструвались 46 педагогів, до третього етапу дісталися 28 учителів, а успішно його пройшли 22.

Для порівняння: минулого року, коли добровільна сертифікація стартувала, при квоті у 27 місць, зареєструвались 17 педагогів області, а пройшли 13 учителів початкових класів.

За словами Лілії Синчук, першим етапом сертифікації є незалежне тестування, яке проводить Український центр оцінювання якості освіти. Воно визначає загальний інтелектуальний рівень педагогів, їхні знання з педагогіки, психології, концепції Нової української школи та методик викладання предметів.

На другому етапі учасники проводили самооцінювання власної педагогічної майстерності. Третій етап складався з вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

По закінченні випробувань вчитель отримує сертифікат, надбавку до зарплати у 20% впродовж трьох років та можливість зарахувати сертифікат як чергову чи позачергову атестацію.

Прізвища учасників оприлюднять 16 грудня.