У Кропивницькому в третьому полку відкрили новий мурал (ФОТО)

Перегляди: 871

Сьогодні, 4 грудня, у Кропивницькому на території третього полку провели урочисте шикування до Дня Збройних сил України під час якого відкрили новий мурал, передає кореспондент CBN.

Намалював «Останній бій Святослава» столичний художник-мураліст протягом трьох місяців. 600 квадратних метрів малюнку присвяченні останньому дню Святослава Хороброго, на честь якого названий полк, де він загинув.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Всі ми знаємо, що третій полк має небесного покровителя Святослава Хороброго. Цей мурал присвячений, власне, йому. Це така історична візія на те, як виглядали сили спеціальних операцій майже тисячу років тому», - розповів художник-мураліст Андрій Пальваль.

Бій, у якому загинув князь Святослав, відбувся на Хортиці. Саме там у 2011 році знайшли його меч, який сьогодні теж привезли на урочистості в полк.

«Для нас це, з одного боку, честь. З іншого боку, ми розуміємо, що будь-яка реліквія має сенс тільки тоді, коли живуть люди, які є продовжувачами цієї традиції. Ми сьогодні тут, у Кропивницькому, певним чином придаємо ту славу Святослава шановному полку», - зазначив генеральний директор національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.