На Кіровоградщині зупинили всі уранові шахти, гірники готуються до акції протесту в Києві

Перегляди: 5942

Всі уранові шахти Кіровоградщини — Інгульська, Новокостянтинівська та Смолінська — зупинили роботу через відсутність фінансування.

Про це кореспонденту CBN повідомив голова профспілкового комітету Новокостянтинівської шахти Олександр Зовва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У нас офіційно, із 7-го числа, тобто, із сьогоднішнього дня, призупинилася робота всього комбінату (СхідГЗК, — Ред.). Маються на увазі Інгульська, Смолінська та Новокостянтинівська шахти. Комбінат офіційно простоює до 14 числа», — наголосив профспілковий лідер.

За його словами, причиною зупинки всіх шахт є відсутність фінансування. Втім, гарантій того, що з 14 грудня робота відновиться, немає.

«Завтра, 8-го грудня, в Міненерго планується нарада з питання подальшої діяльності СхідГЗК. Ми всі чекаємо на її результати. Якщо вони не задовільнять трудові колективи, наші подальші дії — акції протесту в Києві, під Кабміном та Офісом президента з вимогою розглянути та вирішити питання подальшої діяльності СхідГЗК і виплати працівникам заробітної плати», — наголосив Олександр Зовва.