Стало відомо, коли обласна рада продовжить свою роботу

Перегляди: 2062

Поки не обрали голову Кіровоградської обласної ради VIII скликання, чому стала на перешкоді інформація про замінування, координує роботу депутатів тимчасова президія.

Про це CBN повідомив член президії – представник партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Волканов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Обласна рада отримала повноваження та не встигла обрати керівні органи, але є тимчасова президія. Є її головуючий, який змінюється на кожному засіданні. Тому все працює», - розповів він, додавши, що рада продовжить свою роботу найближчим часом.

Цю інформацію підтвердив представник «Європейської солідарності» у тимчасовій президії Сергій Коваленко, який головував на першій сесії облради.

«Зараз працює тимчасова президія, оскільки втратив легітимність голова облради VII скликання, а голову обласної ради VIII скликання ми не встигли обрати. Щойно я отримав інформацію, що, за попередніми даними, немає ніяких вибухонебезпечних предметів у приміщенні обласної ради, обласної державної адміністрації, де знаходиться сесійна зала. Оскільки я виконую обов’язки головуючого, ініціюю на завтра проведення засідання тимчасової президії, щоб визначити час подальшої роботи обласної ради і продовження розгляду питань порядку денного», - сказав Сергій Коваленко.

Минулого тижня повідомлення про замінування пролунали під час проведення установчої сесії Чернігівської облради, вчора – під час виборів голови Хмельницької обласної ради.

«На сьогоднішній день трапилася форс-мажорна ситуація, але є розуміння подальших кроків, - прокоментував повідомлення про замінування член тимчасової президії, представник обласного осередку партії «За майбутнє» Олександр Горбунов. – Потрібно не забувати, що в час передачі влади може відбуватись що завгодно. І ставтись до цього з сарказмом я б нікому не радив. Краще переперевірити. Ми живемо в цікаві, але дуже важкі, страшні часи».