У Кропивницькому екоактивісти розкажуть про управління видобутком корисних копалин

Перегляди: 833

Громадська організація «Флора» запрошує громадських активістів та всіх не байдужих до вирішення екологічних проблем у власних громадах 10 грудня 2020 року о 14:00 на пресконференцію «Прозоре управління видобутком корисних копалин - це шлях до сталого розвитку громади», яка відбудеться у CBN.

Оптимізація Державної екологічної інспекції фактично паралізувала роботу єдиної державної інституції, яка має стояти на захисті довкілля, здійснюючи контролюючі функції. Нестача коштів та епідемія коронавірусу змістили увагу з екологічних проблем. Така ситуація створює підґрунтя для подальшої закритості видобувних підприємств, які і так є основними забруднювачами довкілля в Кіровоградській області. Однак екоактивісти пропонують власний план виходу із ситуації, що склалася.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Спікери:

- Володимир Бочаров-Туз, експерт аналітик проєкту «Екологічно безпечна Кіровоградщина: через спільне дослідження до спільних рішень», представить методологію, за якою здійснюється громадська оцінка діяльності видобувних підприємств «Рейтинг екологічності та доброчесності добувних підприємств Кіровоградської області»;

- Людмила Шестакова, виконавчий директор ГО «Флора», презентує перший інформаційно-освітній відеосюжет «Видобувне підприємство у твоїй громаді» та розповість про практичні можливості громадськості в управлінні ресурсами громади, які надходять від діяльності видобувних підприємств.

14:00 10 грудня, Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, прес-центр CBN (третій поверх ТЦ «Реал»).

Пресконференція проводиться за підтримки міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту «Прозоре управління видобутком корисних копалин - це шлях до сталого розвитку громади».