Гайворонська громада отримала землі сільгосппризначення

Перегляди: 1035

Землі сільгосппризначення отримала в комунальну власність Гайворонська громада.

Про це кореспонденту CBN повідомив міський голова Гайворона Роман Волуйко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це 3913 гектарів. До цього земля була в державній власності. Ці ділянки мають стати важливим джерелом формування бюджету громади. Землю планують здавати в оренду.

«Більшість земель - це у нас фермерські господарства. Вони у нас невеликі від двох тисяч гектар до 50 гектар. Жителі громади обробляють ці землі в межах сільських рад. Раніше вони були державної власності, які районна державна адміністрація здала в оренду на певний період часу. Наша задача працювати з фермерськими господарствами й орендаторами паїв. Для мене - це домовленість про підняття відсоткової ставки. По закону - це має бути від 4% до 12%. І почати працювати на розвиток громади», - зазначив Роман Волуйко.

Передачу земель із державної до комунальної власності розпочали ще два тижні тому. Громади області вже отримали майже 62 тисячі гектарів земельних ділянок. Для порівняння - це приблизна площа колишнього Вільшанського району.