Прем’єр-міністр України не бачить сенсу у будівництві мобільних госпіталів

Перегляди: 534

Будівництво мобільних госпіталів не має сенсу, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «Українській правді», передає CBN.

Він зазначив, що мобільні госпіталі будують ті країни, де не вистачає лікарняних ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Реально, витрачати гроші на будівництво мобільних госпіталів, які потім згорнуть і викинуть, немає сенсу. У нас стоять порожні медичні установи з ліжками, де можна розміщувати людей», - висловив свою думку прем'єр.

Він розповів, що уряд підготував мобільний госпіталь Державної служби з надзвичайних ситуацій, який зможе оперативно переїжджати туди, де буде в цьому потреба. Його наповнили обладнанням на суму 20 мільйонів гривень, і він готовий до використання.

«Ми плануємо таких госпіталів докупити ще кілька, щоб це були дійсно мобільні госпіталі. 100-120 ліжок здатність такого госпіталю, але він абсолютно повноцінно обладнаний усім обладнанням. Тобто це повноцінна лікарня, яка може надавати будь-які послуги», - заявив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило вимоги щодо приміщень спеціалізованих шпиталів на період коронавірусу.