У Кропивницькому презентували книгу про життя під час окупації на Донбасі (ФОТО)

Перегляди: 727

У громадському просторі «Krop:Hub» Кропивницького презентували книгу «Місто, з якого почалася війна», передає CBN.

У центрі уваги - окупація Слов’янська з 12 квітня по 5 липня 2014 року. Автори позиціонують видання як документальне. За словами редактора книги Антона Удовенка, у ній використали 78 інтерв’ю зі свідками.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми намагались зробити детальний та обширний аналіз того, що відбувалось в місті під час окупації», – розповів Антон Удовенко.

Книга є свідченням життя під час окупації, бездіяльності місцевих органів влади, розгортання проросійської пропаганди, смерті та поранення місцевих жителів, сексуального насильства у незаконних в’язницях на окупованих територіях, катування та торгівлі людьми, релігійних переслідувань, життя дітей та підлітків, залучення їх до збройних формувань, досвіду примирення тощо.

«Слов’янськ став не просто містом, з якого почалася війна на Сході України – події в ньому стали моделлю насильства, правового вакууму, які застосовувались у інших містах захоплених Донбасу», – зазначив редактор видання.

Кропивницький став восьмим містом України, де презентували видання «Місто, з якого почалася війна».

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.