Уродженець Кіровоградщини Вагнер наказував катувати сирійців, - російський найманець

Перегляди: 1805

Росіянин Марат Габідулін, який пройшов шлях від рядового до командира розвідувальної роти у складі приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер», написав книгу про ПВК.

Він дав інтерв’ю «Медузі», в якому розповів, у тому числі, й про командира компанії Дмитра Уткіна на прізвисько Вагнер.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«...зараз через чотирьох дебілів, які забивають кувалдою і обезголовлюють дезертира-ополченця, про всіх інших [у ПВК] думають, що вони такі ж кровожерливі упирі, - сказав Габідулін. - Але це ж сам "Вагнер" [командир ПВК Дмитро Уткін] закликав їх це зробити! З метою залякування [інших потенційних дезертирів з сирійської армії]. І відео, як мені говорили, зняти наказав теж він: "На х... заковбасьте їх і в інтернет викладіть, щоб усе [сирійське] ополчення бачило"».

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.