Жителів Світловодська закликали подати колективний позов до «Світловодськпобуту»

Перегляди: 3288

Після рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) «Світловодськпобут» має відшкодувати жителям міста спричинену шкоду в подвійному розмірі.

Про це повідомляє «Ліга антитрасту».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У повідомленні сказано: «Мешканці м. Світловодськ протягом 2017/2018 та 2018/2019 опалювальних періодів скаржилися на низьку якість послуг СП ТОВ "Світловодськпобут" з централізованого опалення (низький температурний режим, несвоєчасність опалювальних періодів).

А тому, маючи законне право на вибір джерела теплопостачання до свого помешкання, вирішили відключитися від мереж централізованого опалення та припинити правовідносини зі "Світловодськпобутом". Проте підприємство таке не влаштувало. І на всі звернення споживачів про відмову у користуванні його послугами (270 звернень) не погоджувалося із розірванням договорів та змушувало споживачів платити за опалення квартир, навіть тоді, коли споживачі вже не користувалися його послугами».

Протягом згаданих опалювальних періодів «Світловодськпобут» нараховував 288 споживачам, які відключилися від мереж централізованого опалення, плату за опалення на загальну суму 5 300 840,23 грн.

4 листопада тимчасова адмінколегія АМКУ наклала на СП ТОВ «Світловодськпобут» штраф у розмірі 1 192 689 грн за зловживання монопольним становищем. Окрім штрафу, АМКУ зобов’язав «Світловодськпобут» протягом двох місяців припинити порушення та перестати нараховувати таким споживачам плату за опалення.

«Ліга антитрасту» також заявила: «Якщо мешканці м. Світловодська налаштовані боротись за справедливість і далі, то на цьому історія не завершується. Тепер "Світловодськпобут" має відшкодувати споживачам спричинену порушенням шкоду в подвійному розмірі. Для цього жителі мають звернутись з відповідним позовом до суду.

"Ліга антитрасту" готова надати допомогу в цьому: підготувати колективну позовну заяву та супроводжувати цей процес на безкоштовній основі. Якщо ви були споживачем цього зловживаючого монополіста – заповніть анкету за посиланням або напишіть нам на електронну адресу league@antitrust.com.ua».


«Ліга антитрасту» - перша незалежна комунікаційна платформа, яка об’єднує експертів у сфері антитрасту і закупівель та є спільним освітнім проектом ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів» і ГО «Наші гроші».