ФК «Олександрія» поступився «Зорі» в останньому матчі 2020 року

Перегляди: 608

У матчі 13-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на своєму полі зустрічався з луганською «Зорею».

Гості минулого четверга завершили свої виступи в Лізі Європи, програвши у Португалії «Бразі» — 2:0. Тож, проблемою Віктора Скрипника було відновити своїх гравців не тільки у фізичному, але й в моральному плані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Володимир Шаран не міг розраховувати на двох своїх основних виконавців в середині поля — Дмитра Гречишкіна та Євгена Банаду. Вони пропускали матч через дискваліфікацію та травму. Їх замінили Артем Гордієнко та Олексій Довгий.

Про те, що боротьба буде напруженою та впертою, засвідчило те, що вже в дебюті у гостей отримали попередження Кабаєв, Гладкий та Абу Ханна. А господарі мали шанс повести в рахунку, коли голкіпер луганчан Васіль відбив небезпечний удар Артема Сітала в нижній кут. Згодом воротар «Зорі» нейтралізував прорив у штрафну Валерія Лучкевича.

Гості також не відсиджувалися в захисті, але їх атаки не виглядали надто загрозливими. Але високий пресинг підопічних Віктора Скрипника викликав складнощі для господарів при виході зі своєї половині поля. І саме вдала гра у відборі дозволила «зоряним» на 30-й хвилині заробити штрафний, який приніс успіх. Після подачі зі стандарту м'яч опинився в Дмитра Іванісені, який потужним ударом метрів із 12-ти прошив Юрія Паньківа — 0:1. Через хвилину, вже після кутового, Денис Фаворов пробивав п'ятою, стоячи спиною до воріт. І голкіпер олександрійців лише в останню мить перевів м'яч на кутовий. Після цього ініціатива перейшла до гостей, які намагалися збільшити свою перевагу.

Декілька разів у штрафній господарів виникала пожежа, яку вдавалося загасити ціною надзусиль. А ось в олександріців гра в нападі розлагодилася й небезпечних моментів наші земляки не створювали. Тож, перший тайм завершився за мінімальної переваги «Зорі» — 0:1.

На другий тайм в «Олександрії», замість Максима Третьякова та Олексія Довгого, вийшли Дмитро Шастал і Тимур Стецьков. А вже на 50-й хвилині другу жовту картку отримав Кабаєв і «Зоря» залишилася в меншості.

Та гості майже відразу провели стрімку атаку. Після передачі з лівого флангу з забійної позиції метрів з 11-ти пробивав Олександр Гладкий — вище поперечини. Господарі відповіли ударом головою у ближній кут Лучкевича, але поруч зі стійкою.

Після цього підопічні Володимира Шарана притисли суперників до їх воріт, постійно тримаючи в напрузі захист і голкіпера конкурентів. Зі штрафного метрів із 18-ти «стріляв» Роман Вантух — вище поперечини. Після подачі кутового злету пробивав Кирило Ковалець, але Васіль забрав м'яч намертво.

В одному з епізодів, після удару Лучкевича, м'яч у штрафному майданчику влучив у руку Абу Ханні. Арбітр Віталій Романов вирішив, що все було в рамках правил, і пенальті не призначив.

За двадцять хвилин до фінального свистка Володимир Шаран перейшов на гру в два форварди, кинувши в бій Дениса Безбородька та Дениса Устименка. Та на 84-й хвилині Безбородько спочатку отримав попередження за фол на Громові й тут же друге — за сутичку з Іванісенею. Тож, склади команд зрівнялися.

На 88-й хвилини гості провели стрімку контратаку й Кочергін трохи не влучив у ближній кут. А коли олександрійці пішли на останній штурм, Назарина перехопив м'яч і вивів віч на віч із Паньківим Алахьяра. Іранський форвард увірвався в штрафну й потужно та влучно пробив у ближній кут — 0:2.

Після цієї невдачі ФК «Олександрія» із 16-ма очками закінчив 2020 рік на 8-й сходинці турнірної таблиці. Петрівський «Інгулець», незважаючи на підсумок матчу із «Шахтарем», пішов на проміжний фініш на 10-й позиції, випереджаючи аутсайдера — СК «Дніпро-1» на 3 пункти.

Боротьба в УПЛ поновиться вже в лютому 2021 року.