Голова Кіровоградської ОДА зустрівся з протестуючими шахтарями та розповів про шляхи подолання кризи (ФОТО)

Перегляди: 3288

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко зустрівся з шахтарями, які перекрили у Кропивницькому дороги державного значення.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Поїхав у Київ, де мав зустріч в Міністерстві енергетики, в Офісі президента та з премʼєр-міністром. Сьогодні під головуванням очільника держави має відбутися нарада щодо вирішення цього питання. Першочергово це — погашення заборгованості по заробітній платі, відновлення роботи підприємства, а потім пошуки шляхів, кредит на 1,8 мільярда, який дозволить підприємству модернізувати потужності і розпочати роботу», — наголосив посадовець.

На думку Андрія Назаренка, ці всі питання мають бути вирішені сьогодні до вечора.

«У цьому мене запевнив премʼєр-міністр і працівники Офісу президента. Є кілька варіантів вирішення цього питання, має бути тристороння угода між НАЕК, Міненерго та СхідГЗК, виділено вже 1,4 мільярди, кількасот мільйонів мають піти на погашення заборгованості по зарплатні та відновлення роботи підприємства», — підкреслив Андрій Назаренко.

Нагадаємо, гірники уранових шахт перекрили на Кіровоградщині дороги державного значення.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN