Олександрія та Петрово зможуть прийняти матчі футбольної збірної України

Перегляди: 2473

Президент УАФ Андрій Павелко та його перший заступник Вадим Костюченко вчора, 18 грудня, відвідали Кіровоградщину з робочим візитом, передає CBN.

У ході поїздки керівники українського футболу спочатку в Будинку Футболу в Олександрії зустрілися з президентом олександрійського клубу Сергієм Кузьменко та членами виконкому Кіровоградської обласної асоціації футболу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Павелко подякував колегам за плідну працю в нелегкому 2020 році, ознайомив із підсумками роботи УАФ та окреслив плани на майбутнє. А ще керманич українського футболу пообіцяв, що в наступному році Олександрія зможе прийняти один із матчів молодіжної збірної України.

Таку честь олександрійці заслужили своєю наполегливою працею задля розвитку українського футболу та результатами клубу, який підготовив гравців до національної та молодіжної збірної України та гідно представив нашу країну в сезоні 2019-20 років у груповому турнірі Ліги Європи.

А ще президент УАФ Андрій Павелко вручив президенту ФК «Олександрія», міському голові Олександрії Сергію Кузьменко відзнаку Української Асоціації Футболу - медаль «За заслуги перед футболом України» та м’яч з автографами гравців і тренерів національної збірної України. Також медалі УАФ отримали голова науково-методичного комітету КОАФ, головний тренер ФК «Інгул-Агро-Ленд» (Устинівський район) Сергій Собко та головний тренер знам’янського Локомотиву, ветеран футболу Валерій Лень. Почесними грамотами УАФ були відзначені голова комітету ветеранів КОАФ Євгеній Захожий, голова комітету по зв’язкам зі ЗМІ КОАФ Юрій Ілючек, голова Знам’янської районної федерації футболу Анатолій Головатенко та головний тренер ФК «Енерго», в минулому дворазовий найкращий арбітр ПФЛ України Віталій Дяденко.

По завершенню зустрічі президент ФК «Олександрія», міський голова Олександрії Сергій Кузьменко дав ексклюзивний коментар для СВN: «Дуже приємно, що президент УАФ Андрій Павелко знаходить час відвідати клуби, познайомитися з господарством, дізнатися про наш настрій. Я бажаю успіху пану президенту в його роботі, ми гарно поспілкувалися, згадали той час, коли "Олександрія" грала в Лізі Європи й, власне, коли ми разом на Арені Львів мали можливість розділити ті неповторні емоції від того, як ми здобували свій перший досвід у цих змаганнях.

Ну й із піднесенням ми сприйняли пропозицію Андрія Васильовича про проведення в Олександрії одного з матчів молодіжної збірної. Домовилися, що ця велика для нашого міста подія відбудеться, коли глядачі повернуться на трибуни, а ми зі свого боку зробимо все можливе й навіть неможливе, щоб таке свято футболу пройшло на найвищому організаційному рівні».

Також в Олександрії Андрій Павелко та Вадим Костюченко ознайомилися з умовами, в яких тренуються юні футболісти в дитячо-юнацькому клубі «Аметист». Поважні гості були вражені побаченим. Адже навіть деякі клуби УПЛ не можуть похвалитися такими тренувальними й ігровими полями, реабілітаційним комплексом, тренажерним залом тощо

Після цього керівники українського футболу разом із колегами з обласної асоціації відвідали Петрово. Тут Андрій Павелко та Вадим Костюченко зустрілися та поспілкувалися із президентом ФК «Інгулець» Олександром Поворознюком і ознайомилися з ходом будівництва нової сучасної футбольної арени на сім тисяч глядацьких місць.

Стадіон планується урочисто відкрити в квітні наступного року. Якщо вийде реалізувати всі плани по будівництву арени згідно всіх вимог УЄФА та збудувати гарну дорогу до аеропорту в Кривому Розі, в чому пообіцяв посприяти президент УАФ, то стадіон у Петровому зможе приймати, навіть, матчі групового раунду Ліги Європи. Ну й звісно поєдинки юнацької та молодіжної збірної України тут будуть проводитися.

футбол