Кропивничан запрошують на виставку рушників (ФОТО)

Перегляди: 2461

У Музеї мистецтв Кропивницького триває виставка рушників «Повість мого життя» майстрині народної вишивки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Зінаїди Андреяшевської, передає CBN.

На виставці, приуроченій до Дня Святої Варвари, експонується двадцять сім рушників.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Музею мистецтв Олена Степанок, майстриня є учасницею всеукраїнських, обласних та міських тематичних виставок та акцій.

Рушник, який Зінаїда Андреяшевська вишила орнаментом, характерним для Кіровоградської області, взяв участь у параді вишиванки в Києві під час міжнародного фестивалю «Країна Мрій».

Майстриня разом з науковими співробітниками Музею неодноразово брала участь у пересувній виставці «Українська вишивка. Рушник»: розповідала про символіку вишитого рушника та проводила авторські майстер-класи з вишивки в техніці художньої та полтавської гладі. У фондовому зібрання музею зберігається вишитий рушник в техніці рушникових швів «Калина».