Народний синоптик розповів, якою буде погода на Кіровоградщині в 2021 році

Перегляди: 8209

На Кіровоградщині в 2021 році жителям області слід очікувати теплу зиму, затяжну весну, засуху в другій половині літа та пізню осінь.

Про це кореспонденту CBN розповів народний синоптик Станіслав Щедрін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Морозну зиму нам можна вже точно не чекати. До лютого не буде ні морозів, ні снігу, а лише така погода, яка наразі на вулиці», — зазначив народний синоптик.

Він додав, що після достатньої теплої зими в Кіровоградській області настане рання весна.

«Весна в області буде рання та затяжна. Майже від самого її початку на території в нас будуть дощі, а все це через часті атмосферні повітряні маси», — розповідає Станіслав Щедрін.

Літом жителям Кіровоградщини обіцяють досить спекотну погоду, температура повітря підійматиметься до 35 градусів тепла та вище.

«Літо буде схожим на те, яке було і в цьому році. Здебільшого буде досить спекотно, але будуть і короткі періоди похолодання, які супроводжуватимуться дощами, особливо в першій половині літа. А от в другій половині людям слід очікувати на посуху. В цей період температура повітря буде здебільшого 35 градусів, але іноді підійматиметься вище», — додає народний синоптик.

За його словами після такого теплого літа осінь на Кіровоградщині буде досить пізньою.

«Осінь в нас також буде тепла й, на відміну від весни, пізня. До 20 градусів тепла точно буде до середини жовтня. Також будуть й опади, а саме локальні грози в першій половині вересня, а потім лише затяжні дощі», — каже Станіслав Щедрін.

Народний синоптик запевняє, що у найближчі роки очікувати морозні зими, як було раніше, не варто. Навіть навпаки — з кожним роком температура повітря взимку ставатиме на один чи два градуси вище.

«Україна здвинулася на 400 кілометрів на Південь, тому ті, хто не любить холоди, може порадіти. Наприклад, зараз у нас погода, як в північних районах Туреччини», — зазначив чоловік.