«Поки не почують»: шахтарі зі Смоліного перекрили дорогу на Умань

Перегляди: 4292

Смолінські шахтарі перекрили дорогу на Умань, вимагаючи виконання свої вимог.

Про це кореспонденту CBN повідомив голова Смолінської ОТГ Микола Мазура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У шахтарів вимоги прості — стабілізувати ситуацію із виплатою зарплатні та дати можливість працювати на урановидобувних підприємствах нашої держави спокійно і без будь-яких проблем. Зараз в державі ситуація така, що уранова енергетика нібито і не представляє цінності — пріоритети розставлені на користь «зеленої» і ТЕЦ. Але не забуваймо, що атомна енергетика на сьогоднішній день — сама дешева, і чому такі акценти розставлені Міністерством, ми то, в принципі, розуміємо, але чіткої відповіді уряд не дає», — розповів Микола Мазура.

Він наголосив, що від того, як працює уранова шахта, напряму залежить соціальна сфера селища — працівники сфери освіти, медицини тощо. Тому не виключено, що найближчим часом перекривати дороги будуть вчителі та лікарі.

За словами Миколи Мазури, на сьогоднішній день вимоги шахтарів виконані частково.

«Президент доручення дає, але не контролює їх виконання. Тому на сьогоднішній день ситуація критична, і в плані виплати, і в плані подальшої роботи підприємств», — підкреслив голова ОТГ.

Акція протесту триватиме до тих пір, поки шахтарів не почують. Втім, раз на 15 хвилин вони пропускають автівки. В першу чергу це стосується пасажирських автобусів та автівок з дітьми.

«Президенту можна сказати: «Володимире Олександровичу, не знущайтесь над людьми, які посадили вас у крісло», — констатував Микола Мазура.

Фото з групи «Підслухано в Смоліному»