В Олександрійському ЦНАПі запроваджують проєкт «єМалятко»

Перегляди: 928

В Олександрії Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) запроваджує проєкт «єМалятко», який дає можливість отримати всі послуги, пов’язані з народженням дитини, в одному сервісі, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Зокрема, мова йде про дев’ять послуг: державну реєстрацію народження з інформацією про матір і батька, призначення соціальної допомоги при народженні та отримання номера платника податків, присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР), визначення громадянства, реєстрацію місця проживання дитини, призначення соціальної допомоги багатодітним сім’ям та внесення інформації про дитину до Реєстру пацієнтів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Держреєстрація народження є обов’язковою послугою, тому «єМалятко» можуть замовити лише ті батьки, які ще не отримали свідоцтва про народження дитини.

Таке звернення можна буде подати через міський центр адмінпослуг. Система працюватиме дуже просто: батьки подають одну заявку, в якій вказано ім’я дитини і ті послуги, які вони хочуть отримати. Заявку опрацьовують відповідні державні органи, а батьки, за повідомленням працівника ЦНАПу, отримають результат звернення без необхідності відвідувати різні державні установи.

Нагадаємо, у ЦНАПі Кропивницького про запровадження сервісу «єМалятко» повідомляли у травні.