Кіровоградщина потрапила до ТОП-7 областей за основними показниками економічного розвитку

Перегляди: 682

Кіровоградщина посіла 6 місце в Україні за основними показниками економічного розвитку протягом дев’яти місяців 2020 року.

Про це під час другого засідання обласної ради VIII скликання повідомила в. о. директора департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Світлана Соломаха, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, темп зростання індексу промислового виробництва складає 102,6%.

Так, на Кіровоградщині реалізували сім інвестпроєктів та створили 285 робочих місць. Мова йде про асфальтобетонний завод у Кропивницькому районі, з виробництва соку — в Новоукраїнській ОТГ, лінію по виробництву комбікормів у Приютівській ОТГ, зерносховище у Вільшанському районі, равликову ферму тощо.

Негативні тенденції спостерігались у добувній промисловості, машинобудуванні та легкій промисловості.

В обласному бюджеті на цей рік передбачив 222,1 млн грн на реалізацію заходів 29 обласних програм. На початок жовтня профінансували 23 обласні цільові програми на суму 111,7 млн грн.

Депутати прийняли звіт про результати виконання програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2020 рік.