У центрі Кропивницького мітингують гірники уранових шахт Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 1910

На площі Героїв Майдану у Кропивницькому зібралися працівники уранових шахт Кіровоградщини.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Шахтарі переконані: відключення електроенергії та газу призведе до техногенної та екологічної катастрофи у центрі країни. На їх думку, невиконання умов контракту, укладеного між «Енергоатомом» та ДП «СхідГЗК», несвоєчасна сплата на рахунки «СхідГЗК» коштів за постачання уранового концентрату згідно затверджених графіків платежів сприяє заборгованості із виплати заробітної плати та відсутності самого необхідного для організації ефективного виробничого процесу, збільшення виробничого травматизму, у тому числі зі смертельними наслідками.

«Трудовий колектив «СхідГЗК» на сьогоднішній день звертається з вимогою вжити усіх можливих заходів для вирішення питання щодо відновлення повноцінної роботи державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та усіх його структурних підрозділів, а також закріплення уповноваженими особами у відповідних документах чіткого та поетапного плану щодо забезпечення повноцінної роботи «СхідГЗК» та гарантування забезпечення працівників цього підприємства робочими місцями та гідною заробітною платою. На сьогоднішній день найголовніше — це запустити підприємство. Але затвердіть це все документально, щоб був хтось відповідальний за те, що будуть певні дії. На сьогоднішній день — тільки обіцянки, жодного документу. І гасять заробітну плату, щоб не було кримінальної відповідальності», — наголосив один з організаторів мітингу.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN