У Кропивницькому в обласній лікарні відкрили кисневу станцію (ФОТО)

Перегляди: 1878

У Кіровоградській обласній лікарні відкрили кисневу станцію.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Подивитись, як працює киснева станція, приїхав голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко.

«Киснева станція була побудована як за кошти державного бюджету, виділені Кабінетом міністрів на кисень, це порядка 7 мільйонів, так й обласного бюджету— з нього виділили близько 3,5 мільйонів гривень. Це сучасна киснева станція американського виробництва, й вона буде забезпечувати киснем усю лікарню. Також сюди доставлена бочка, в яку буде закачуватися кисень у рідкому стані. Він централізовано подаватиметься до кожного ліжка», — наголосив посадовець.

Голова ОДА сподівається, що киснева станція працюватиме кілька десятиліть, навіть після того, коли завершиться епідемія коронавірусу.

«Наша обласна лікарня досягла європейського рівня, адже біля кожного ліжка є розетка з киснем, як і має бути у висококласному медзакладі», — наголосив Андрій Назаренко.

За його словами, обласну лікарню для побудови кисневої станції обрали тому, що вже традиційно до неї з усього регіону везуть важких пацієнтів.

Голова ОДА наголосив — централізована подача кисню має також початися сьогодні й в обласному госпіталі.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN