Ветерани запропонували голові Кіровоградської облради змінити програму підтримки воїнів АТО

Перегляди: 1524

Голова Кіровоградської облради Сергій Шульга вчергове зустрівся з ветеранами та волонтерами.

Про це з місця подій передає журналіст CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники зустрічі обговорили Комплексну програму підтримки ветеранів АТО на 2021-2025 роки. На її виконання у 2021 році передбачено близько 8 млн. гривень.

Ветерани запропонували конкретні доповнення та зміни у програмі. Зокрема, голова регіонального підрозділу Всеукраїнського об'єднання ветеранів та волонтерів АТО Олег Плохов вважає за потрібне частину регіонального фонду підтримки підприємництва виділити виключно для розвитку бізнесу ветеранів.

Окремо передбачити кошти для фінансування дороговартісного лікування (протезування, вартісної стоматологічної допомоги, шунтування, онкозахворювань тощо) запропонував директор обласного ресурсного Центру допомоги учасникам АТО Віктор Колінько.

Розробити загальнообласний маршрутизатор для для вирішення соціальних та медичних проблем ветеранів у районах області вважає за потрібне Інна Колпак, голова ГО «Серця матерів».

Олена Степанок, голова ГО «Єдина родина Кропивниччини» пропонує створити Обласний будинок ветеранів. Там може бути розташований і музей, і місце для зборів ветеранів з усієї області.

Валерій Вєхтєв, радник голови облради з питань АТО пропонує передбачити будівництво храму біля Алеї Слави, де поховані ветерани україно-російської війни.

Сергій Шульга вислухав усі пропозиції та пообіцяв повідомити про можливість їх втілення після закінчення локдауна.