У Кропивницькому планують відкрити ще один цвинтар

Перегляди: 3886

У Кропивницькому планують виділити ділянку під нове кладовище.

Відповідне завдання перед спеціалістами управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища поставив міський голова Андрій Райкович, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Місту необхідне ще одне кладовище. Ті що є, переповнені. Не можна допустити, щоб місцями на цвинтарях торгували! Це просто не припустимо, тому що це – не місце для спекуляцій. Люди мають отримувати таку послугу законно і без нервових потрясінь. Тому територію для нового цвинтаря необхідно визначити і відповідним чином її організувати», - заявив міський голова.

Нагадаємо, що у 2016 році була подана електронна петиція щодо облаштування у Кропивницькому крематорію.

Авторка петиції отримала дві відповіді.

«Місто Кіровоград, як місто з населенням 239,7 тис.осіб (на 01.01.2016) потребує розміщення крематорію з однією кремаційною піччю переривного циклу. Оскільки на даний час на кладовищах міста Кіровограда кількість поховань та підпоховань урн з прахом не перевищує 2 одиниці на рік, встановлення крематорію вищевказаної модифікації буде цілком достатньо.

На даний час комунальному підприємству «Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» надано завдання провести вивчення технічних характеристик кремаційних дільниць, їх вартість, можливість розташування в межах міста».

«Будинок крематорію повинен бути побудований відповідно до вимог ДБН Б 2.2-1:2008 «Планування та забудова міст, селищ і функціональних територій. Кладовища, крематорії та колумбарії. Норми проектування», а також ДБН В.2.2-9-2009 «Будинки і споруди. Громадські будинки і споруди. Основні положення» на території діючого кладовища, з відповідною площею земельної ділянки під крематорій, наявністю систем газопостачання, господарсько-питного і протипожежного водопроводу, внутрішньої системи каналізації і водовідведення. Вартість лише устаткування кремаційної печі становить орієнтовно 10,0 млн грн.

Зважаючи на відсутність вільної земельної ділянки на найбільшому діючому Далекосхідному кладовищі, а також підведених систем газо-, водопостачання та водовідведення, з метою розв’язання питання захоронення мешканців м. Кропивницького Кіровоградською міською радою прийнято рішення від 17.01.2017 року № 804 «Про надання КП «Ритуальна служба» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Аджамській» під розміщення міського кладовища за рахунок земель промисловості, що перебувають у запасі, орієнтовною площею 49,00 га».