На Кіровоградщині робитимуть ще більше ПЛР-тестувань

Перегляди: 611

У Кропивницькому з’явилась можливість робити ще більше ПЛР-тестувань.

Робити тести будуть у вірусологічному відділі регіональної держлабораторії Держпродспоживслужби - обласний лабораторний центр закінчив верифікацію результатів досліджень на відповідність, повідомили CBN у пресслужбі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Для проведення досліджень використовуються три приміщення лабораторії: кімната пробопідготовки, кімната виділення та кімната ампліфікації, які укомплектовані необхідним обладнанням. До роботи залучені провідні фахівці вірусологічного відділу», – заявив начальник установи Ігор Бойчук.

Лабораторія має необхідне обладнання для проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, реактиви й тест-системи. Проте вона не відбирає зразки самостійно, а працює з наданим біоматеріалом.

«Залучення до роботи ще однієї лабораторії дасть можливість розвантажити обласний лабцентр і збільшити кількість тестувань», – наголосив Ігор Бойчук.

Потужність лабораторії - до 100 проб на добу.

Нагадаємо ПЛР-лабораторія в обласній лікарні проводить до 50 досліджень на добу, обласний лабцентр - до півтори тисячі проб на добу.