Конфлікт щодо електрики: у «Кіровоградгазі» заспокоїли жителів Світловодська

Перегляди: 1473

Подачу газу до котелень у Світловодську в опалювальний період припиняти не будуть.

Про це CBN зазначили у «Кіровоградгазі».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про загрозу залишитися без опалення посеред зими повідомив «Світловодськпобут» на своїй офіційній facebook-сторінці. Причиною в адміністрації підприємства назвали борги перед ВАТ «Кіровоградгаз».

«Вони, підписавши договір про реструктуризацію, не виконують зобов'язання, які вони взяли перед початком опалювального сезону. Це був двосторонній договір між керівництвом «Світловодськпобут» і ВАТ «Кіровоградгаз» про те, що вони частинами протягом чотирьох місяців погасять заборгованість, яка склалася протягом 2020 року», — наголосив Сергій Осінський, голова правління ВАТ «Кіровоградгаз».

Втім, умови договору «Світловодськпобут» виконати не може.

«На сьогоднішній момент, з урахуванням січня, борг становить близько 7 мільйонів 800 тисяч. Якщо їх поділити на 1,4 мільйона, то це орієнтовно за 5-6 місяців ми їм винні. Ми зараз не можемо виконати умови реструктуризації за грудень місяць. Ми сплатили десь відсотків 40 від загальної суми боргу, яка була, але недостатньо коштів. Є ще нагальні потреби по заробітній платі та інші», — розповів Сергій Московський, генеральний директор СП-ТОВ «Світловодськпобут».

З перевіркою на підприємство «Світловодськпобут» завітали інспектори «Кіровоградгазу». За їхніми словами, підприємство генерує і продає електроенергію. Для виробництва використовує газ.

Інспектори не збиралися відключати підприємство. Без газу мають залишитися котельні, які виробляють електроенергію «Світловодськпобуту». Тут є генератори, які виробляють електроенергію, і вона продається.

«Там є 20-30 кіловат в день. У нас є договір, яким Нацкомісія і «Укренерго», якщо є якийсь залишок, зобов'язує продавати його «Укренерго». Ці установки виробляють більше тепла, ніж електроенергії. Це комбіноване виробництво теплової енергії та електричної, ці установки стоять, щоб підприємство в опалювальний період забезпечувало себе власною електроенергією», — розповів Сергій Московський.