Люстрований прокурор з Кіровоградщини поновився через суд. Йому мають виплатити більше мільйона гривень

Перегляди: 2562

Кіровоградський окружний адміністративний суд поновив на посаді працівника прокуратури, якого звільнили за законом «Про очищення влади».

Рішення опубліковане у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Позивача звільнили з посади прокурора Кіровоградського району 23 жовтня 2014 року. Провадження у справі за заявою звільненого окружний адмінсуд відкрив 24 листопада 2014-го, але потім призупинив «до вирішення Конституційним судом України справи за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частин третьої, шостої статті 1, частин першої, другої, третьої, четвертої, восьмої статті 3, пункту 2 частини п’ятої статті 5, пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про очищення влади"».

3 червня 2020 року розгляд справи поновився. Офіс Генерального прокурора не визнав позовні вимоги - поновити на посаді та виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу - у повному обсязі.

Враховуючи, що у період з 15.04.2009 по 14.02.2013 позивач обіймав посаду заступника керівника територіального органу, а не центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує політику здійснення нагляду за додержанням та правильним застосуванням законів, суд вважає що до позивача не підлягає застосуванню п. 4 ч. 2 статті 3 Закону України «Про очищення влади».

Відтак Кіровоградський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов люстрованого прокурора. Його мають поновити на посаді з 27 жовтня 2014 року та виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 24 жовтня 2014 року по 11 січня 2021-го у сумі 1 087 126,26 гривні.

Офіс Генерального прокурора має 30 днів на подання апеляції.

За даними CBN, ідеться про колишнього прокурора Олега Іваніщева. Він нині - адвокат.