Кропивницький «Золотий Вік» виграв надважливий матч у Вінниці

Перегляди: 742

Сьогодні, 16 січня, у Вінниці «Золотий Вік» з Кропивницького здолали «Вінницьких Зубрів» - 84:75, передає кореспондент CBN.

Поновилася боротьба в чемпіонаті України серед чоловічих команд Першої ліги. БК «Золотий Вік» сьогодні на виїзді зустрічався зі своїм головним конкурентом за перше місце в групі – «Вінницькими Зубрами».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У першому турі в Кропивницькому кропивничани перший матч виграли – 98:95, а в другому протиборстві поступилися – 103:106. Поразка залишилася єдиною для нашої команди у першому колі. Вінничани програли ще «Одесі-2» та залишалися на другому місці. Тож, у разі перемоги в сьогоднішньому двобої господарі майданчику мали шанс наздогнати «золотих» у турнірній таблиці.

І вже з перших секунд стало зрозуміло, що легким цей матч для суперників не буде. Ігрова ініціатива переходила від іншої команди до другої. Першу чверть виграли наші хлопці – 21:19. У другому періоді гостям вдалося ще на два очка відірватися в рахунку – 40:36. Але в третій десятихвилинці господарі майданчику, за рахунок, перш за все, влучних дальніх кидків, не тільки ліквідували гандикап, але й вийшли вперед – 63:62. Все вирішувала четверта чверть. І тут краще в захисті й точнішими в нападі були саме гравці «Золотого Віку».

Блискучий поєдинок провів Олександр Дроб’язко, на рахунку якого 47 очок та 17 підбирань. Декілька надважливих м’ячів у вирішальні миттєвості закинув Дмитро Баранов, який завершив зустріч із 10-ма очками та 8-ма підбираннями. Не таким результативним, як в попередніх зустрічах виглядав Антон Мельник, але свої 11 очок він забив і чотири підбирання та три перехоплення зробив. Капітан команди Богдан Сосой, як завжди вміло керував діями партнерів на майданчику, зробивши чотири результативні передачі та шість підбирань.

Досвідчений новачок кропивничан Максим Ожегов, який приєднався до нашого клубу в зимове міжсезоння, поки що пристосовується до вимог Андрія Бабенка та дій нових партнерів, свій невеличкий внесок (шість очок, сім підбирань, дві передачі та два перехоплення) у надважливу перемогу зробив. Як і Богдан Ткаченко, на рахунку якого п’ять очок та два підбирання, та Олександр Хапун (два очки, два підбирання, одне перехоплення). Лише на останніх двох хвилинах хлопці Андрія Бабенка таки дотисли непоступливих конкурентів – 85:74. Тепер в активі БК «Золотий Вік» 12 перемог при лише одній поразці й впевнене лідерство в своїй групі. Хоча вінничани матимуть можливість вже завтра взяти реванш. Другу зустріч цього туру лідери дві групи Першої ліги зіграють 17 січня о 12:00.