Ольга Довжук пояснила, чому знижений тариф на газ для населення діятиме лише з лютого

Перегляди: 1104

Директорка департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук пояснила, чому знижений тариф на газ діятиме лише з лютого, а не в січні.

Про це вона розповіла в коментарі CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Держава не може ось так просто взяти і скасувати ринок газу. Фактично повернення до старої моделі означатиме перекладання збитків у газовій сфері на держбюджет чи на той же «Нафтогаз», що означає теж на державу, оскільки це державна компанія. Ринок газу в Україні запрацював у серпні 2020-го. І те, що зараз уряд встановив граничну ціну 6,99 гривні – це, скажімо, виняток із правил, оскільки карантин і частина людей не працює. Плюс такий крок має впорядкувати ринок газу, щоб не було спекуляцій постачальниками. Економічні рішення не можуть мати зворотної сили. Ніхто не міг спрогнозувати те, що сьогодні почнуться аж настільки різкі коливання ціни», – сказала посадовиця.

Вона нагадала, тариф на газ для населення у Кіровоградській області один із найнижчих в Україні – 7,22 гривні.

«Наші споживачі отримують носій напряму в «Нафтогазу». В інших регіонах суми в платіжках дуже значні. Тому, що би не говорили, але фіксована ціна з лютого суттєво зменшить тариф для жителів цих областей», – зауважила Довжук.