На Кіровоградщині оштрафували 46 власників тварин за відмову вакцинувати їх від сказу

Перегляди: 409

Минулого року на Кіровоградщині за відмову вакцінувати від сказу домашніх улюбленців оштрафували 46 власників тварин, передає CBN, з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби.

Протягом 2020 року в області зареєстрували 82 випадки сказу: 30 серед лисиць, 22 серед котів, 18 серед собак, 10 серед великої рогатої худоби та 2 серед дрібної рогатої худоби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За рік фахівці ветеринарної медицини обласної Держпродспоживслужби провакцинували проти сказу 251 036 домашніх тварин (146 525 собак та 104 511 котів).

В установі наголосили, що державні ветлікарні Держпродспоживслужби Кіровоградщини в рамках виконання профілактичних протиепізоотичних заходів постійно та на безоплатній основі проводять щеплення домашніх тварин проти сказу.

Контакти установ в містах та районах Кіровоградщини дивіться за посиланням.

Сказ - гостре інфекційне захворювання тварин і людей. У разі несвоєчасного проведення профілактичних щеплень та зволікання з наданням кваліфікованої медичної та ветеринарної допомоги смерть людини та тварини неминуча.

Щоб захистити себе та близьких від захворювання на сказ, необхідно дотримуватись певних правил при поводженні з тваринами:

- власникам собак та котів регулярно вакцинувати своїх тварин;

- вигул собак здійснювати на короткому повідку з використанням намордників на облаштованих майданчиках для вигулу тварин;

- дворових собак у приватних садибах утримувати на прив’язі та у вольєрах;

- не дозволяти дітям годувати або бавитись з незнайомими тваринами;

- стережіться безпритульних, а тим більше диких тварин, які втратили страх перед людиною та виявляють агресію;

- уникайте контактів з потенційно небезпечними тваринами – не слід кормити, гладити, ловити та лікувати хворих тварин тощо;

- не заводьте собак і кішок заради забави, не викидайте домашніх улюбленців на вулицю.