Відомий кропивницький галерист прокоментував своє призначення радником голови Кіровоградської облради

Перегляди: 1230

Радником голови обласної ради Сергія Шульги з гуманітарних питань став відомий кропивницький галерист Микола Цуканов.

У коментарі CBN він розповів, що пропозиція від для нього стала несподіванкою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На посаду штатного працівника я б не погодився однозначно, тому що давно прийняв рішення не працювати в структурах влади. Але радником стати я погодився. Для мене радник — це аналіз, об'єктивність, компетентність», — розповів Микола Цуканов.

За його словами, перші кроки вже визначені. Головне завдання — зберегти всю гуманітарну сферу, яка є в області, в ситуації, коли змінюється адміністративно-територіальний устрій, формуються ОТГ.

Він зазначив, що питання культури рідко звучать в парламенті. Культура в Україні гине. Але на місцевому рівні ці питання можна висувати вперед, чим, власне, і мають намір займатися глава облради і його радник.

«Ми повинні зберегти культурні центри, які є в селах, селищах, містах Кіровоградщини. Я зараз спілкуюся з багатьма представниками культури, колективами, організаціями та закликаю об'єднуватися», — зазначив Цуканов і додав, що жоден проект галереї «Єлисаветград» не фінансуватиметься з обласного бюджету.