Музей мистецтв Кропивницького запрошує глядачів на виставку графічних творів (ФОТО)

Перегляди: 1209

У Кропивницькому презентували виставку графічних творів із фондового зібрання Музею мистецтв, створену за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомляє CBN з посиланням на Facebook-сторінку закладу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На це Музей виграв грант за програмою «Культура в часи кризи: інституційна підтримка».

Як розповіли музейники, таким чином графічні роботи «отримали друге дихання» з новими рамками, з багатошаровим паспарту й антибліковим склом.

«Тепер ми нарешті можемо милуватися унікальними творами як закордонних митців (деякі з яких, на жаль, невідомі), так і відомих українських митців і наших уславлених художників-земляків. Більшість представлених робіт були відреставровані в Одеській та Харківський філіях Національного науково-дослідного реставраційного центру України», — розповіли фахівці.

На виставці представлено 70 творів, виконані у різноманітних техніках.

«Графічні роботи неможливо швидко оглянути і пройти далі, їх потрібно ретельно вивчати, спостерігати за станами природи, заглиблюватися в характер персонажів, милуватися довершеністю ліній, міцністю малюнка, психологізмом образів, складними і правдивими відтінками людських почуттів і переживань…» — зазначають музейники і сподіваються, що з закінченням локдауну кропивничани отримають можливість насолодитися прекрасними творами графічного мистецтва.