СБУ допомогла донараховувати до держбюджету понад 2,5 млрд грн митних платежів

Перегляди: 529

Протягом 2020 року підрозділи Служби безпеки України допомогли донараховувати понад 2,5 млрд грн митних платежів до держбюджету, передає CBN з посиланням на пресслужбу СБУ.

При виявлені порушень митних правил вилучили контрабандних товарів на 510 мільйонів гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

СБУ виявила порушення у виконанні службових обов’язків та повідомила про підозри 53 митникам, 31 прикордоннику, 10 контролюючим на кордоні. 12 працівників прикордонної служби та 4 митної засудили. За ст. 201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України вироки отримали 36 осіб.

У межах відпрацювання зведеними мобільними групами співробітників СБУ на державному та митному кордонах України продовжуються заходи із виявлення та локалізації сталих корупційних схем і механізмів незаконного ввезення в Україну контрабанди, яка загрожує економічному потенціалу країни та завдає критичних втрат держбюджету.

СБУ стоїть на перешкоді спроб іноземних спецслужб, організованих злочинних угруповань та окремих осіб використати українських митників і прикордонників у своїх інтересах. Зараз відпрацювання проводиться у Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернівецькій, Чернігівській, Донецькій та Луганській областях.