Стали відомі подробиці побиття кропивницького депутата. І це не політика

Перегляди: 1507

Сергій Полулях, «Україна-Центр»

Новий рік за старим стилем у Кропивницькому розпочався з повідомлення про побиття депутата Кропивницької міськради Максима Линченка, представника фракції ОПЗЖ. Як правило, випадки нападу на політиків перебувають на особливому контролі як преси, так і влади, в тому числі й правоохоронних органів. Кілька таких резонансних побиттів уже траплялися в історії нашого місцевого політикуму, але вони якось тихо сходили нанівець, без інформації, хто, навіщо і як покараний. Редакція «УЦ» практично відразу отримала досить докладний коментар.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вперше повідомлення про побиття депутата з'явилося на партійному сайті ОПЗЖ 15 січня, звідки його розтиражували ЗМІ. За офіційною інформацією, інцидент стався ще 12 січня, він зафіксований у Єдиному реєстрі досудових розслідувань ГУНП в Кіровоградській області за ст. 122 ККУ, ч.1. Максим Линченко проходить лікування у відділенні нейрохірургії обласної лікарні, його стан середньої тяжкості, він у свідомості, хоча деякі ЗМІ повідомили про важкі травми. Втім, зламаний ніс не можна назвати незначною травмою.

Депутати міської ради минулого скликання говорять про Максима Линченка переважно позитивно: неконфліктний, спокійний, завжди підтримував політику своєї фракції, якимось активним бізнесом начебто не займався, працював викладачем у техуніверситеті, на хорошому рахунку. Загалом, ніби бити нема за що, тим не менш, така неприємність.

Деякі деталі справи розкрив лідер обласної організації ОПЗЖ Вадим Волканов. Він зразу наголосив, що у трагедії немає ніякої політики:

- Немає абсолютно ніякого політичного підтексту. Це все сталося на побутовому ґрунті. Ситуація не піддається, чесно кажучи, розумінню. Людина, яка завдала пошкодження - колишній студент технічного університету Олександр Д. Якщо не зраджує пам'ять, Максим Дмитрович вів у нього якісь предмети. Що сталося? Складно сказати. Олександр завдав удар нашому депутату, Максим Дмитрович знепритомнів. Потім колишній студент допомагав транспортувати Линченка додому, звідки його дружина викликала швидку допомогу, і Максима Дмитровича відвезли в обласну лікарню. Слава Богу, що дуже серйозних пошкоджень не завдав. Стан на сьогоднішній день задовільний, я був у нього, розмовляв з ним.

За словами Вадима Волканова, нападник сам поїхав у поліцію і зізнався про особистий конфлікт. Він кається, каже, що був неправий, готовий компенсувати медичні витрати, тим не менш, поліція проводить розслідування. Випадок незрозумілий, тому що нападник майже завжди був стриманим, але щось сталося, що важко пояснити. Вадим Волканов вважає, що це «чиста битовуха, все відбулося в стані афекту, але, тим не менше...»

По всьому виходить, що причиною нападу став якийсь особистісний конфлікт, що змусив Олександра Д. вдарити свого колишнього викладача, який, до того ж, значно поступається йому в статурі і фізичній підготовці. До речі, після інциденту нападник на руках відніс жертву до автомобіля. Напевно, це йому зарахується...